Philippe Pirson

Philippe PIRSON

Philippe PIRSON

Geboren te Mont-sur-Marchienne.

Vader van twee zonen.

Beroep

  • Zaakvoerder van een onderneming actief in de automobielsector en consulting. 

Loopbaan

Na mijn secundaire studies in de richting moderne wetenschappen, 3 jaar lessen aan de muziekschool van Namen in dictie, voordracht en toneel gevolgd te hebben en mijn jaar dienstplicht vervuld te hebben in Duitsland, ben ik eind 1971 naar Nederland vertrokken om er Nederlands te leren als stagiair in een onderneming met 9 vestigingen in het land. Deze onderneming “Hoegen Dijkhof Handelsmaatschappij nv” stelde indertijd 350 mensen tewerk en was concessiehouder van verschillende merken wagens en bedrijfsvoertuigen en was tevens de officiële nationale vertegenwoordiger van het merk Unimog van Mercedes, alsook van landbouwtrekkers en verschillende merken landbouwmachines en machines voor burgerlijke bouwkunde.

Na een jaar stage waarbij ik werkzaam was in alle afdelingen en filialen van de onderneming, aanvaardde ik een voorstel voor een vaste betrekking als directie-assistent om de activiteiten en betrekkingen i.v.m. de nieuwe activiteit van invoer van Berlietvrachtwagens te coördineren. De lancering van dit gamma bedrijfsvoertuigen in Nederland was een buitengewone ervaring die mij de mogelijkheid gaf me vertrouwd te maken met alle aspecten van een invoer rechtstreeks vanuit de fabriek zoals aankoop, verkoop, opzetten van een distributienetwerk, marketing, reclame enz.

Eind 1975 kwam ik terug naar België waar ik aangeworven werd door Berliet België (fabrieksfiliaal) als commercieel verantwoordelijke voor Wallonië.

In de loop van 1977 werd Berliet overgenomen door Renault Industriële Voertuigen en de daaropvolgende reorganisatie gaf mij de mogelijkheid de afdeling tweedehandse voertuigen voor het volledige land op te richten en te leiden.

Eind 1978 besloot ik op eigen benen te gaan staan en samen met mijn vader die altijd actief geweest is in de autosector, beslisten we onze krachten te bundelen door onze eigen onderneming op te richten en in Namen een nieuw gebouw te bouwen met showroom, voorbereidingsruimte, kantoor en woonruimte.

Vanaf het begin specialiseerden wij ons in recente occasies, in perfecte staat met gewaarborgde kilometerstand en dit is nog altijd het geval. Vanaf 1979 voerden wij duizenden Mercedeswagens rechtstreeks in vanuit Duitsland en mijn zoon Olivier (3e generatie) zet deze activiteit voort.

Hieronder een overzicht van mijn huidige mandaten.

  • Voorzitter van het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid
  • Voorzitter van het Koninklijk College der Eredekens van de Arbeid
  • Bestuurder van IMMOCLABEL N.V.
  • Bestuurder van CAMARO N.V.
  • Directeur van het Instituut van Auto-Experts