“Giving back” een deel van onze maatschappelijke rol.

We leven in een tijd van diepgaande verandering en ontwrichting en zijn op een markeerpunt gekomen waar de wereld die we kennen eindigt en een (nieuwe) toekomst, via ons allen, manifest wil worden.

Tijdens mijn gehele beroepsloopbaan ben ik geboeid geweest door de ontwikkeling van mensen, heb ik getracht mensen in beweging te brengen om het beste uit zichzelf te halen. Toen ik door de voorzitter van het KIEA werd gepolst om het “Jongerenplein” te animeren heb ik geen moment getwijfeld. Want maximaal kennis vergaren en deze delen met zoveel mogelijk mensen is immers mijn leidmotief, elkaar aanvullen en versterken. En daar ging deze plenaire zitting over. Ik geloof enorm in een resultaatgerichte ontwikkeling van jonge werkgevers en werknemers, met een maximum aan potentieel, om de toekomst van de arbeidsmarkt en de samenleving van morgen kwalitatief te verbeteren. Vandaar ook mijn engagement in het “Jongerenplein”.

Jongerenplein was een”inspirement”

Het “Jongerenplein” heeft mij een diep geraakt. Voor mij was het een “inspirement” waarbij heel wat getuigenissen werden afgelegd over de wijze waarop je het beste kan anticiperen op de ontketende toekomst. En dat er zich volop kansen aandienen die ik anders niet had herkend. Want zelf heb ik in essentie veel geleerd over de kolderieke en ontwrichtende veranderingen waarmee mensen en instellingen worden geconfronteerd. En hoe ze hier mee omgaan. Het “Jongerenplein” bood duidelijkheid over de toekomst van onze maatschappij en de hoop op een betere wereld. Hiermee helpt het KIEA mensen en instellingen meer bewust te worden van de vele uitdagingen die ons te wachten staan. Ook hoe het KIEA, in turbulente tijden, zelf mee kan helpen om het verschil te maken en de beste acties kan ondernemen om op een nog betere manier ieders talenten te erkennen en te bevorderen.

“Giving back” een deel van onze maatschappelijke rol.

Binnen de maatschappelijke rol van Eredeken van de arbeid” hoort, mijns inziens, het principe van “Giving back” of geef jonge werknemers en ondernemers van vandaag de tools die zij nodig hebben om hun dromen te kunnen verwezenlijken. De vaststelling “dat wij het hebben waargemaakt in onze loopbaan” mag geen aanleiding zijn tot zelfgenoegzaamheid. Integendeel, jongeren op de arbeidsmarkt verwachten meer dan ooit van ons dat we de rol van trendwatcher en friskijker opnemen. Wij moeten een positieve combinatie ambiëren van een heldere visie op de toekomst met inspirerende actiepunten voor het aanstormend talent van morgen. En in die mate is het gegeven rond “Eredeken van de Arbeid” uniek, aanstekelijk en verfrissend. Het ontdekken van nieuwe wegen naar een betere toekomst, vormt het centrum van ons leven. Mensen bewust maken van hun onbegrensde mogelijkheden moet onze passie zijn. Evenals het creëren van bewustzijn en het stimuleren van ontwikkeling (en actie!) is de missie van Eredeken van de Arbeid.

 

18 jonge Cadetten en Laureaten van de Arbeid hebben zich samen met het KIEA geëngageerd voor de jongeren omdat ze:

  • De trots voor hun werk, hun loopbaan willen delen.
  • Willen tonen dat een job meer kan zijn dan alleen werk.
  • Willen tonen dat je kunt leren uit de confrontatie en het delen met anderen.
  • Via het contact met personen uit andere sectoren hun horizon verbreden.
  • De mogelijkheid krijgen om een positief imago van hun beroep en sector te geven.
  • De technische beroepen willen verdedigen en opwaarderen.
  • Willen begrijpen hoe ze jonge collega’s kunnen aanmoedigen/motiveren.
  • Coherent willen zijn t.o.v. een engagement, een dagelijkse wil om de dingen te veranderen.

 

Door Luc De Moor

Comments are closed.