Place des Jeunes – Jongerenplein

Een droom werd werkelijkheid.

Een droom werd werkelijkheid. Op 28 februari laatstleden ging een langverwachte droom in vervulling. Het KIEA  lanceerde het Jongerenplein. We kunnen het niet genoeg herhalen maar de jongeren zijn onze toekomst. Read the rest of this entry »

Jongerenplein, samen met de sociale partners bedacht

Zoals Philippe Pirson in zijn slottoespraak van het evenement benadrukte, heeft het KIEA nauw met de sociale partners kunnen samenwerken om dit evenement te bedenken en te organiseren.

Read the rest of this entry »

Getuigenis Jacob Bossaer

Starend op de witte vlakte. Adembenemend die simpliciteit van de natuur, maar zo verraderlijk meedogenloos als een juweel dat je begeestert en je in zijn macht houdt en uiteindelijk tenietdoet, opzwelgt en je laat vergeten in de kern van zijn schoonheid.

Read the rest of this entry »

Jongerenplein, het KIEA past een inclusieve methodologie toe

Het “Jongerenplein” is een evenement van, voor en door de jongeren. Een honderdtal jonge Cadetten en Laureaten van de Arbeid werden hiervoor gecontacteerd. Tot slot werden 18 jongeren weerhouden uit verschillende beroepssectoren en komende uit de 4 windstreken van ons land. Zij bereiden dit evenement voor onder de deskundige leiding van Luc De Moor, Group Managing Director Educam. Samen gingen ze op zoek naar de zin van hun deelname aan de selectieprocedures voor Laureaat van de Arbeid en ook naar de motivatie om deel te nemen aan dit “Jongerenplein”. Samen zochten we naar de bron van de passie voor hun beroep. We doorliepen de vormingen die hiervoor nodig waren en de waarde dat ze hieraan hechten. Ze nemen hun beroep nauw ter harte en getuigden over de hindernissen die ze hierbij ondervonden . Met hun ideeën pleiten ze voor een aangepast onderwijs zodat ze, eens ze in het beroepsleven staan, zich ten volle kunnen geven en de plaats bekomen die ze verdienen. Hun kijk op het werk en hun visie deelden ze met Z.M. de Koning aan de ronde tafel, voorafgaand aan de plenaire zitting. De Koning, zeer aandachtig, sprak met hen over de vorming, de motivatie en het begrip voor de uitdagingen die ze in hun jonge beroepsleven tegenkomen. De analyse van de jonge laureaten werd tijdens de plenaire zitting opengetrokken en versterkt. De jonge laureaten getuigden van hun ervaringen. Geen enkel onderwerp was taboe. De getuigenissen, beperkt in tijd, waren één voor één sterk. Hun enthousiasme, na afloop van het evenement, is een nieuwe inspiratiebron voor het KIEA. Het KIEA hoopt de komende maanden verder te gaan met de actie voor en door de jongeren en deze thema’s uit te diepen.

“Giving back” een deel van onze maatschappelijke rol.

We leven in een tijd van diepgaande verandering en ontwrichting en zijn op een markeerpunt gekomen waar de wereld die we kennen eindigt en een (nieuwe) toekomst, via ons allen, manifest wil worden.

Read the rest of this entry »