Nieuwsbrief

De Nationale Ontmoetingsdag vindt morgen plaats!

Hal Dit jaar staat het westen van de provincie Vlaams-Brabant in de kijker; deze regio beschikt over vele toeristische en economische troeven. Vrijdag vertrekken we samen vanuit het Martin’s Red hotel, aan het trainingscomplex van het Belgian Football Center in Tubeke, voor een rondleiding in de onderneming Colruyt te Halle, een economisch pareltje van ons land. Dit familiebedrijf is uitgegroeid tot een groep ondernemingen die iets meer dan 29.000 medewerkers telt. Vandaag de dag richt deze groep zich tot klein- en groothandelaars, produceert hij hernieuwbare energie en bezit tal van aandelen in kledingwinkelketens en offshore windmolenparken. Vervolgens trekken we richting Gaasbeek om er het prachtige neoromantische kasteel met een woelige geschiedenis te gaan bezoeken. Bij onze terugkomst zal ons diner klaarstaan in het Martin’s Red hotel.
’s Anderendaags treffen we elkaar in het auditorium van het Heilig-
Hartcollege voor onze academische zitting. Na het welkomstwoord van de
Burgemeester van Halle zal de heer Jef Colruyt, CEO van de Colruyt Groep,
de zitting openen met een toespraak over duurzaam ondernemen, een visie
op het ondernemerschap waarvoor hij zich hard inzet en die hem na aan het hart ligt. Na hem staan nog andere belangrijke sprekers op het programma zoals de heer Fons Leroy, Afgevaardigd Bestuurder van VDAB, mevrouw
Marie-Hélène Ska, Secretaris-generaal van ACV, en de heer Rudi De Leeuw,
Voorzitter van het Europees Verbond van Vakverenigingen. Na de lunch volgt een bezoek aan de Sint-Martinusbasiliek, die onlangs
gerestaureerd werd, of aan de Brouwerij Boon, die gekend is voor haar
bieren ‘Kriek’ en ‘Geuze’. Dit jaar staat onze ontmoeting vooral in het teken van de Laureaten van de Arbeid van de provincie en in het bijzonder van de jonge Laureaten van de Arbeid die zich voor het initiatief Jongerenplein van het KIEA ingezet hebben. We bieden hen de kans om onze hoofdspreker vragen over hun bekommernissen te stellen.
We kijken er alvast naar uit u er te ontmoeten! 

Een droom werd werkelijkheid

Een droom werd werkelijkheid. Op 28 februari laatstleden ging een langverwachte droom in vervulling. Het KIEA  lanceerde het Jongerenplein. We kunnen het niet genoeg herhalen maar de jongeren zijn onze toekomst.

Read the rest of this entry »

Jongerenplein, samen met de sociale partners bedacht

Zoals Philippe Pirson in zijn slottoespraak van het evenement benadrukte, heeft het KIEA nauw met de sociale partners kunnen samenwerken om dit evenement te bedenken en te organiseren.

Read the rest of this entry »

28ste Nationale ontmoetingsdag: 5 & 6 oktober 2018 in Halle

Voor deze ontmoetingsdag trekken we naar Martin’s Red op de site van de Koninklijke Belgische Voetbond in Tubize. Jos Leyssens en zijn werkgroep zijn intens met de voorbereiding van deze ontmoetingsdagen bezig. Read the rest of this entry »

Getuigenis Jacob Bossaer

Starend op de witte vlakte. Adembenemend die simpliciteit van de natuur, maar zo verraderlijk meedogenloos als een juweel dat je begeestert en je in zijn macht houdt en uiteindelijk tenietdoet, opzwelgt en je laat vergeten in de kern van zijn schoonheid.

Read the rest of this entry »

Jongerenplein, het KIEA past een inclusieve methodologie toe

Het “Jongerenplein” is een evenement van, voor en door de jongeren. Een honderdtal jonge Cadetten en Laureaten van de Arbeid werden hiervoor gecontacteerd. Tot slot werden 18 jongeren weerhouden uit verschillende beroepssectoren en komende uit de 4 windstreken van ons land. Zij bereiden dit evenement voor onder de deskundige leiding van Luc De Moor, Group Managing Director Educam.

Read the rest of this entry »

“Giving back” een deel van onze maatschappelijke rol.

We leven in een tijd van diepgaande verandering en ontwrichting en zijn op een markeerpunt gekomen waar de wereld die we kennen eindigt en een (nieuwe) toekomst, via ons allen, manifest wil worden.

Read the rest of this entry »

Een diamanten jubileumboek

door Jef Gabriels

“The making of”… of hoe zo’n jubileumbrochure tot stand komt…

Read the rest of this entry »

Brussel: 27ste Nationale Ontmoetingsdagen in beeld

De bouwsector bouwt een feest!

Op 19 november laatstleden was er veel volk in het Sint-Michielstheater te Brussel. In deze charmante theaterzaal heeft de bouwsector een feestje georganiseerd voor 328 mensen die tot Laureaat, Eredeken of Emeritus-Eredeken van de Arbeid bevorderd werden.

Read the rest of this entry »