Nieuwsbrief

Een droom werd werkelijkheid

Een droom werd werkelijkheid. Op 28 februari laatstleden ging een langverwachte droom in vervulling. Het KIEA  lanceerde het Jongerenplein. We kunnen het niet genoeg herhalen maar de jongeren zijn onze toekomst.

Read the rest of this entry »

Jongerenplein, samen met de sociale partners bedacht

Zoals Philippe Pirson in zijn slottoespraak van het evenement benadrukte, heeft het KIEA nauw met de sociale partners kunnen samenwerken om dit evenement te bedenken en te organiseren.

Read the rest of this entry »

28ste Nationale ontmoetingsdag: 5 & 6 oktober 2018 in Halle

Voor deze ontmoetingsdag trekken we naar Martin’s Red op de site van de Koninklijke Belgische Voetbond in Tubize. Jos Leyssens en zijn werkgroep zijn intens met de voorbereiding van deze ontmoetingsdagen bezig. Read the rest of this entry »

Getuigenis Jacob Bossaer

Starend op de witte vlakte. Adembenemend die simpliciteit van de natuur, maar zo verraderlijk meedogenloos als een juweel dat je begeestert en je in zijn macht houdt en uiteindelijk tenietdoet, opzwelgt en je laat vergeten in de kern van zijn schoonheid.

Read the rest of this entry »

Jongerenplein, het KIEA past een inclusieve methodologie toe

Het “Jongerenplein” is een evenement van, voor en door de jongeren. Een honderdtal jonge Cadetten en Laureaten van de Arbeid werden hiervoor gecontacteerd. Tot slot werden 18 jongeren weerhouden uit verschillende beroepssectoren en komende uit de 4 windstreken van ons land. Zij bereiden dit evenement voor onder de deskundige leiding van Luc De Moor, Group Managing Director Educam.

Read the rest of this entry »

“Giving back” een deel van onze maatschappelijke rol.

We leven in een tijd van diepgaande verandering en ontwrichting en zijn op een markeerpunt gekomen waar de wereld die we kennen eindigt en een (nieuwe) toekomst, via ons allen, manifest wil worden.

Read the rest of this entry »

Een diamanten jubileumboek

door Jef Gabriels

“The making of”… of hoe zo’n jubileumbrochure tot stand komt…

Read the rest of this entry »

Brussel: 27ste Nationale Ontmoetingsdagen in beeld

De bouwsector bouwt een feest!

Op 19 november laatstleden was er veel volk in het Sint-Michielstheater te Brussel. In deze charmante theaterzaal heeft de bouwsector een feestje georganiseerd voor 328 mensen die tot Laureaat, Eredeken of Emeritus-Eredeken van de Arbeid bevorderd werden.

Read the rest of this entry »

Nieuws van de raad van bestuur van het KIEA

Jongeren aanmoedigen op hun professioneel parcours

Al jarenlang werkt de RVB van het KIEA ijverig samen met de beroepssectoren om de criteria en modaliteiten voor de selectie van de Laureaten van de Arbeid aan de hedendaagse werkelijkheid aan te passen. Hij wenst zijn bijdrage te leveren om de uitdagingen van de arbeidsmarkt aan te gaan.

Read the rest of this entry »